KulturaBg - logo

ВЕЛИЗАР ВЕЛЧЕВ - ТВОРЕЦЪТ, КОЙТО СТАНА ПАЗАЧ НА КУЛТУРАТА И СИ КУПИ КАЗАН ЗА РАКИЯ

Велизар Велчев, едно от уникалните явления на габровската култура, писател, поет и журналист, носител на наградата "Златното перо", представи новата си книга.

В "Тичащо перо" са събрани текстове, писани след наблюдения на процеси и явления от "ъгъла", както сам Велизар споделя. "Ъгълът" в журналистиката е мястото, от което наблюдаваш процесите без пряко да участваш в тях. И ги коментираш, използвайки най-често художествен текст.


В него някой "герой на деня" може да се разпознае по думите, действията и прехвърчалите през главата му мисли. Мисли, тайно преминали през съзнанието, останали скрити за широката публика, но все пак видени от публициста, който стои в "ъгъла" - какъвто е Велизар Велчев.

Представянето на "Тичащо перо" събра хора, които истински са свързани с културата. И се оказа, че те никак не са малко. Което показва, че култура в Габрово се е правила, прави се и ще се прави. Независимо от времето, нравите и опитите за комерсиализация.

Аудио файлът представя как протече част от вечерта на Велизар Велчев с немалка част от културния елит на Габрово. Гласовете, които чувате са на Велизар Велчев, Тотка Полякова и Христо Петров. Фотографиите са на Вела Лазарова. 

Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 264 аудио, 222 видео, 416 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още