24.11.2015г. | 07:26ч.
ПРОТЕСТ В БИБЛИОТЕКИТЕ, МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ СЕ ПРОВЕЖДА ДНЕС

Днес ще се проведе протест на работещите в музеите, галериите и библиотеките. Протестната акция се организира от синдикалните структури на КНСБ и КТ „Подкрепа” и е под надслов „Ден на недоволството”.


В област Габрово участие в протеста ще вземат служителите и синдикалните структури от:

АЕК „Етър” – Габрово

Регионален исторически музей - Габрово

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово

Художествена галерия „Христо Цокев” – Габрово

Дом на хумора и сатирата - Габрово

Исторически музей – Севлиево

Градска художествена галерия – Севлиево

Специализиран музей по резбарско и зографско изкуство – Трявна /протест и в двата обекта Даскаловата къща и Старото школо/


Във всички музеи, галерии и Регионална библиотека в област Габрово работещите ще закачат на ревера си лентички, на които ще пише „КНСБ Протест”.

Протестната декларация на КНСБ и КТ „Подкрепа” с исканията на служителите ще се постави на видно място на входа на музеите, галериите и библиотека, както и ще се раздава на посетителите.

Областният управител и кметовете на Габрово, Севлиево и Трявна ще бъдат уведомени за провеждащия се символичен протест и запознати с исканията на служителите.

Този протест на Синдикатите на работещите в музеи и галерии към НСФ „Култура” – КНСБ и Федерация „Култура” към КТ „Подкрепа” се подкрепя от Българският национален комитет на ИКОМ (Международен съвет на музеите към ЮНЕСКО).

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.