KulturaBg - logo

В ЯПОНИЯ, ЧЕХИЯ, ФРАНЦИЯ И РУМЪНИЯ КОПИРАТ ГАБРОВСКОТО ШОУ НА КОТКИТЕ

В Габрово започна подготовката на едно от най-атрактивните за широката публика събития от Майските празници на града - Националния карнавал-ревю на котки.

Розмари Казасова, която е създател на котешкото шоу още през 2003 година и заедно с Община Габрово поддържа традицията вече 13 години сподели, че предстоящото шоу няма да прилича напълно на предходните.

През 2016 г. Котешкият карнавал ще бъде различен, защото в него ще се включат и други домашни любимци - кучета, хамстери и птици.

"Влечуги категорично няма д абъдат приемани, но други домашни любимци, които бъдат маскирани като котки от своите стопани са добре дошли", каза Розмари Казасова пред Дарик радио.

Националният карнавал-ревю на котки ще се проведе на 21 май в спортна зала "Орловец" в Габрово. Официалното откриване е от 11:30 часа.

Първото, доста плахо, включване на домашни любимци, различни от котките беше миналата година. В новото шоу всеки от участниците трябва да бъде в подходяща клетка. Агресивни животни и такива с големи размери няма да могат да се включат.

"Традициите в България се променят. Но тази година отново ще бъдат показани котките без опашки", сподели Розмари Казасова. Създаденият преди 13 години в Габрово Котешки карнавал- ревю на котки вече е възприет в много други страни. Тя е получила писма от Япония, Чехия, Румъния, Франция. Организатори споделят, че преди изложби на котки са започнали да правят различни варианти на Габровското котешко шоу.

Запишете домашния си любимец за участие на тел. 0878 867745 или на сайта на клуб по фелинология Бастет.
Сподели

Слушай още