KulturaBg - logo

ЕДНОРОГ ПОСРЕЩА ГОСТИТЕ НА КОТЕШКИЯ КАРНАВАЛ НА 18 МАЙ

На 18 май от 11:30 часа в спортна зала „Орловец” в Габрово се провежда популярното в цялата страна шоу – Карнавал ревю на котки и дребни домашни любимци. Както всяка година, вдъхновителката на събитието Розмари Казасова представя нещо ново и различно, макара че и традиционното – животни в карнавални костюми, е достатъчно привлекателно за широката публика.

Над 70 любимци, от които над 40 са котки, ще вземат участие в тазгодишната издание. Посетителите ще бъдат посрещнати от еднорог. Не, Розмари Казасова не е довела истински представител на съществата от приказния свят, макар да вярва в тях, както всеки истински човек, който не е загубил връзката с детството. Все пак става въпрос за карнавал, така че костюм на еднорог ще облече куче от породата Джак ръсел териер. Става въпрос за изключително любвеобилно същество, което обаче има нетърпимост към котки. Те към нея – също. Вероятно красотата й им се вижда прекалено близка до тяхната и трудно успяват да понесат подобна конкуренция. Еднорогът няма да влиза в залата, но ще отправя към посетителите топли погледи, пълни с насърчителното „Добре дошли”.
 
Днес е потвърдено, че на Карнавала ще присъства д-р Таня Гетова от София, която ще направи семинар на тема „Кучета „малък пинчер”. Тя ще покаже особеностите на породата и дресировката. Ще има лекция за ползата от кучетата за децата с увреждания и изобщо за значението на кучето в развитието на подрастващите.

По време на шоуто не само ще може да видите животни с карнавални костюми, но и да си тръгнете с любимец. Новите си домове очакват да видят две котки от атрактивната порода кимрик, една норвежка горска и една турска ангора.
 
Входът за участници и посетители е свободен. 
Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 236 аудио, 168 видео, 379 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още