KulturaBg - logo

НЕПОЗНАТИЯТ ЙОРДАН ЛАЗАРОВ

Изложба с творби на художника Йордан Лазаров бе открита в галерия „Христо Цокев” в Габрово. В нея са включени творби, дарени от семейството на твореца. Минути преди официалната част, съпругата му Вела Лазарова изрази удовлетворението си от това, което е представено.
 
„Има рисунки с туш и с молив, които са от 90-те години. Показан е негов автопортрет. Общо 42 творби от различни периоди на творческия му път. Могат да се видят дори етюди от студентските му години. Има проекти за стенописи и една голяма живописна творба, която се казва „3 март” и е от фонда на галерията.
 
Това е трета изложба от както Даньо го няма, вече 16 години. В тази изложба го представяме в малко по-различна светлина, тъй като е познат като живописец.”
 
Вела Лазарова разказва, че Йордан Лазаров е обичал много своя град Габрово, което намира отражение в творчеството му. Селекцията на представените творби е направена от специалисти. Вела Лазарова благодари на екипа на галерия „Христо Цокев” за изложбата.  
 
Директорът на галерията Евгени Недев благодари на семейството на Йордан Лазаров за направеното дарение.
 
„Тази година бе направено и съдържа 130 неща – графики, стенописи, рисунки, четки, статив. Творбата „3 март” бе дарена миналата година и я сложихме в тази изложба, за да попълни представата за творчеството на Йордан Лазаров. 
Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 240 аудио, 180 видео, 383 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още