20.06.2016г. | 11:01ч.
СКЪПОЦЕННИ КАМЪЧЕТА ОТ РЕГИОНА

 НИКОЛАЙ СИРАКОВ И ЦВЕТОМИРА ИВАНОВА ПРЕДСТАВЯТ "СКЪПОЦЕННИ КАМЪЧЕТА"  

Регионът такъв какъвто рядко можем да го видим. Вероятно защото сме свикнали с нещата около себе си и сме спрели за забелязваме колко красиво е това кътче от България. В Севлиево, Трявна, Дряново и Габрово човек наистина може да открие райски кътчета, които Цветомира Иванова от администрацията на Областния управител нарече "Скъпоценни камъчета".

Повод за това й дадоха снимките, предоставени от известни фотографи, познати на местната общност. Техни творби бяха издадени в албума "Скъпоценни камъчета", който бе представен пред журналисти и е предназначен за гости на региона. Идеята за него е на Цветомира Иванова, а Николай Сираков, областен управител на Габрово призна, че му е липсвало нещо, което да даде като подарък на хората, с които се среща.

Подарък, който те могат да отнесат със себе си, независимо от разстоянието на което се придвижват. Албумът "Скъпоценни камъчета" е една наистина добра идея. Той провокира човек да се върне, да намери местата от фотографиите и да открие нови като тях.

Трудно е да се разказва за този албум, той трябва да се види.

Слушай още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.