KulturaBg - logo

30 КОТКИ ЩЕ МЪРКАТ НА РАЧО КОВАЧА, ДОКАТО БОЙКО БОРИСОВ КОМЕНТИРА КАРНАВАЛНОТО ШЕСТВИЕ

30 красиви котки ще придружават Рачо Ковача по време на Карнавала тази година. Символът на града ще поведе шествието, което тръгва на 16 май от 18:00 часа. Маршрутът тази година е променен.

Тази информация бе оповестена от режисьора на Карнавала Иван Минчев.

Шествието ще тръгне от входа към спортните съоръжения на Националната Априловска гимназия и продължава към пл. Възраждане, моста срещу сградата на читалище "Априлов - Палаузов", хотел Балкан, ул. "Брянска" и приключва след новото кръгово кръстовище на бившата Консултативна поликлиника.

Шествието е посветено на 155 години от обявяването на Габрово за град.

Ако 30 красиви котки ще придружават Рачо Ковача, то Котката ще бъде водена от 30 ковача, които носят името Рачо.

Чарли Чаплин, Санчо Панса и Хитър Петър - героите на Чапа, традиционно ще се представят пред публиката, а заедно с Дон Кихот ще дефилират две Дулсинеи.

Николай Сираков влиза в ролята на първия кмет на Габрово и заедно с членовете на Общинския съвет ще дебатират за какво да се похарчат първите пари на град Габрово.

Семейството на Дядо Миню попа е друга атракция от Карнавала. Известния в миналото габровец ще разяснява на фамилията си защо яйцето има канелка, защо лъжицата е с дупка и защо очилата са със зелени стъкла.

Дядо Миню ще провери доколко публиката помни типичните габровски похвати.

Богомил Белчев, Томислав Дончев, Николай Сираков и Таня Христова, които имат свои фигури ще бъдат показани върху кораб, който превозва портрети на всички техни предшественици.

Злободневни политически теми, толкова характерни за Карнавала в Габрово, няма да бъдат избегнати. Тази година акцента е "санирането на многофамилните сгради".

Бойко Борисов ще коментира темата от една от трибуните в Габрово, като за целта министър-председателят (или негов двойник) ще се появи в ролята на колега на другите коментатори на Карнавала, разположени на собствени платформи на различни места, през които трябва да мине шествието.

Активността за записването на участници се е повишила през последните дни. Цял файтон кокони ще бъдат натоварени, за да покажат своите прелести пред габровци и гостите на града.

Около 80 картини ще бъдат представени тази година, а преките участници ще са над 3 000. На няколко места се предвиждат пунктове за безплатно гримиране на граждани.
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 217 аудио, 94 видео, 328 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още