KulturaBg - logo

В ТАЗИ КЛЕТВА ПРЕД ВАС, ВЛАГАМ ЦЯЛАТА СИ ЕНЕРГИЯ, ЛЮБОВ И УВАЖЕНИЕ

Таня Христова официално встъпи в длъжност и в следващите четири години ще бъде за втори мандат кмет на община Габрово. 
По време на първото заседание на новоизбрания общински съвет, мандат 2015 г. - 2019 г., 33-ма съветници, кметът на община Габрово и кметовете на кметства в общината положиха клетва да се ръководят от интересите на гражданите и да работят за тяхното благоденствие.


 

„В тази клетва пред Вас, влагам цялата си енергия, любов и убеждение, че оттук нататък аз не просто изпълнявам служба, а принадлежа на  мисия.“, каза по време на церемонията Таня Христова и допълни: „С ясното съзнание, че сега залогът и очакванията са още по-големи, аз и екипът ми сме готови да продължим да работим – с повече опит и натрупана мъдрост, взели поука от грешките си, придобили увереност и вдъхновени от общите ни цели и стремежи да бъдем общност.“.

   Обръщение на кмета на Габрово Таня Христова по повод встъпването в длъжност   


Уважаеми габровци,

На новоизбраните общински съветници, призвани да служат на Габрово, честито! Вярвам, че заедно ще работим за благоденствието и развитието на нашия град и община, въпреки различните политически убеждения!

За мен е огромна чест, че днес с нас са част от моите предшественици, положили основите на всичко, с което днес се гордеем. Използвам случая лично да им благодаря за енергията и  посоката, които ми дават да продължа започнатото.

Скъпи габровци, Вие сте тези, с които заедно ще чертаем и градим нашето по-добро бъдеще! Независимо дали съм спечелила Вашия глас, аз Ви чух и се поучих от Вас. Благодаря Ви за високата подкрепа и доверие! Благодаря Ви за справедливата и честна критика!

Днес, в тази тържествена зала, отново заставам пред вас като кмет на община Габрово. Съзнавам тежестта на тази отговорност. Силно вярвам, че заедно можем да придадем смисъл и посока на следващите четири години и давам клетва безкористно и неуморно да служа на интересите на всички габровци и да работя за тяхното благоденствие. В тази клетва пред Вас, влагам цялата си енергия, любов и убеждение, че оттук нататък аз не просто изпълнявам служба, а принадлежа на  мисия.

С ясното съзнание, че сега залогът и очакванията са още по-големи, аз и екипът ми сме готови да продължим да работим – с повече опит и натрупана мъдрост, взели поука от грешките си, придобили увереност и вдъхновени от общите ни цели и стремежи да бъдем общност.

Габровци са критични и взискателни хора и така трябва да бъде. Справедливо поискаха от нас повече ред, по-добра организация и контрол на всичко, което се случва в града, и още инвестиции за местата, в които живеят. За това ще започнем с надграждане на постигнатото и ще направим промени, които да превърнат града ни в добро и предпочитано място за живот и реализация.

За да бъде успехът ни истински, ще търсим активно гражданско участие и обществен дебат за развитието на Габрово.

Експертно, с опит и диалог ще работим заедно, за да превърнем Габрово в център на образование и иновации, ангажиран с висок стандарт на жизнената среда, притегателен за бизнес и инвестиции, развиващ интелигентни и креативни идеи, вълнуващ с уникална култура и природа, отворен към хората.

Скоро прочетох, че човек трябва да записва миналите си успехите със златни букви, а днешните си тревоги върху пясък. Защото тревогата е безполезна, ако не се превръща в мотив. Проблемите са възможност – нова територия, на която да проявим способността си да ги решаваме. За това, нека престанем да се оплакваме и да цитираме демографски статистики. Да запретнем ръкави и да работим всички заедно – граждани, бизнес, академична общност, институции. Нека подкрепяме всяка добра идея, независимо от къде идва тя, и да се фокусираме върху сърцето и душата на този град – предприемчивите, упоритите и решени да сбъдват мечтите си в Габрово хора.  

Съвсем скоро Габрово ще получи шанс да привлича повече интерес и инвестиции. Тенденциите могат да бъдат променени. Не обещавам да е лесно или бързо, но посоката е ясна - мотивиращо професионално образование, благоприятни условия за бизнеса, уникален културен и туристически продукт, качествено здравеопазване.

Уважаеми габровци,

Вярно е, че Габрово има нужда от още инвестиции в инфраструктурата, Габрово има нужда от още много грижи за кварталите, повече спортни съоръжения, габровци искат по-добро образование, по-добри социални грижи, по-добри културни събития, по-добри условия за заетост, повече ред и сигурност. Готови сме да работим за това и съм убедена, че ще имаме значим напредък през следващите четири години.

Време е, обаче, да си поставим и други цели.

Един жив град не е само улици, тротоари, градинки, сгради на училища, детски градини. Един град не е само гербът, не е точката на картата. Един град е общност, един град е кауза, един град е цел. И той не може и не бива да е мисията на един човек. За да има успех мисията „Габрово“, тя трябва да е на всички.

На младите, които са богатството на този град, целеустремени да постигнат своето бъдеще с добро образование и професионална реализация.

На родителите и семействата, които с не малко лишения и много труд се стремят да осигурят по-добър живот за децата си.

На предприемачите, които инвестират в нови технологии и създават нови работни места.

На възрастните хора, на които трябва да осигурим грижа и подкрепа и да благодарим с обич и внимание.

И ако днес мога да заявя, че имам повече енергия, повече смелост и воля да работя с грижа и любов за Габрово, то е защото съм окуражена от вашата воля и решителност, от вашите мечти, от вашата надежда за Габрово! Важна е не само подкрепата за мен като кмет, а подкрепата за всяка добра  инициатива, за увереността, че утре ще бъдем по-добри в това, което правим, че можем да се борим с трудностите и че градът ни ще бъде не само административна единица, а общност.

Знам, че можем и не намирам причина да не успеем.

Пожелавам на всички нас да имаме целеустременост, сила и вяра! Да не търсим утеха, а да утешаваме, да не търсим разбиране, а да разбираме, да не търсим обич, а да обичаме, защото когато даваме, получаваме…

Да имаме мечти за Габрово, които да сбъдваме, и да даряваме с любов децата си, защото те са най-голямото ни вдъхновение!

И ще завърша с посланието, изречено преди седмици от отец Руслан, а то е: „… да помним, че никой не може да има власт, ако не му бъде дадена свише и да не забравяме нито за миг, че нищо не постигаме сами, а само по Божията милост“.

Бог да благослови Габрово и всички нас!

Благодаря Ви! За мен е чест и дълг да служа на Габрово!
Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 242 аудио, 182 видео, 383 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още