27.07.2015г. | 12:58ч.
ГРАНДИОЗНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ НА "ЖАНА Д`АРК" НА ОТКРИТО В ОХРИД

Трупата на ДТ "Рачо Стоянов" взема участие в закриването на Третия международен шекспиров фестивал, който се провежда в македонския град Битоля. 

Габровската драма ще се представи със спектакъла "Ромео и Жулиета".

"Това беше голяма изненада за нас", сподели директорът Невена Митева.

Селекционер на фестивала е получил предложението от режисьора Лилия Абаджиева, която е известна като най-добър постановчик на шекспирови текстове в България.

"За нас е много престижно да закрием фестивала. Като гледаме досегашните издания и какви спектакли са участвали в него, може да се каже, че най-добрите в Европа са били там", споделя Невена Митева. 

През август театърът отново ще се представи пред публиката в Македония, този път в град Охрид, където се провежда най-престижния на Балканите театрален фестивал "Охридско лято".

Трупата ще покаже хита от 2015 година - "Жана д`Арк".  

"Ще се съревноваваме с най-добрите в света. "Жана д`Арк" ще се играе на открито, на сцена, от която има панорама към град Охрид", разказва Невена Митева. 

Директорът на театъра очаква да се получи грандиозно представление, в което природа и декори взаимно ще допълват отличната игра на талантливите актьори. 

Спектакълът ще бъде показан и в Битоля, където по това време се провежда друг фестивал.

Предаването е реализирано от радио Култура ON-AIR в изпълнение на проект "Габрово - град с минало, град с бъдеще" на Фондация "Граждански форум". Проектът се реализира с финансовата подкрепа на програма "Култура" -  2015 към Община Габрово.  
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 212 аудио, 58 видео, 320 новини

Виж всички публикации на автора »

Слушай още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.