10.02.2016г. | 10:18ч.
ЕДИН РАБОТЕЩ СТУДЕНТ, КОЙТО ОБИЧА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА

Възпитан младеж на 23 години. Очевидно амбициозен и с познания за света около себе си. Личи му, че чете, а любопитството сякаш го води към познание. Проявява задълбоченост в нещата, които прави. Разбира се има още много да учи. Но каквото трябва - ще го научи.

В същото време е скандален. Влечението му към екстремни преживявания го направи герой на Нова телевизия. Екип на медията го последва до най-опасните места около и в паметника Бузлуджа. След излъчване на материала се чува, че е била подновена забраната за влизане в монумента, защото е опасно.

Това е той - фотографът Радослав Първанов, който сам казва за себе си, че е работещ студент. Но живота на работещите студенти не предлага такива преживявания, каквито Радослав успява да си осигури, благодарение на търсещата си природа.

Рецептата на Радослав Първанов за преодоляване на страх от височини, например, е да застанеш на най-високото място на паметника Бузлуджа.

DarikNews.bg пусна снимки и текст на Радослав Първанов от фестивала "Сурва" в Перник, а публикацията предизвика много "фенове" на фотографа да се изкажат за него. Разбира се част от тях бяха остри, неодобрителни и крайни.

Радослав Първанов: "Много хора ме питат какво правя още в България! Това е България! Това е Сурва!"

Много е лесно да се изказваш скрит зад монитор и с чуждо име. Трудно е да имаш кураж да представяш себе си, чрез изкуство. Изкуството на Радослав са фотографиите, а той има достатъчно време, за да става все по-добър, усъвършенствайки себе си.

Стремежът на Радослав към провокативното провокира Дарик радио да покаже, че всъщност той съвсем не е скандален. Разговорът с него показва, че Радослав е търсещ себе си човек, който има всички шансове да открие себе си.

За разлика от други хора, на които им се налага да извървят доста по-дълъг път, за да направят това.
Darikradio.bg
Автор: Darikradio.bg

Брой публикации: 42 аудио, 1 видео, 1 новини

Виж всички публикации на автора »

Слушай още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.