05.09.2015г. | 09:35ч.
БОРИСОВ: ПРЕОДОЛЯХМЕ ЕКСПЕРИМЕНТА "ОРЕШАРСКИ" ЛЕСНО

Премиерът Бойко Борисов обвини правителството на Пламен Орешарски, че е положило усилия да саботира реализацията на Водния цикъл в Габрово. Това стана при откриването на обектите от проекта.

"Положени бяха усилия да се събори този проект. Не успяха. Кметицата се оказа много яка, екипът много добър. Преодоляхме експеримента "Орешарски" лесно. Сега Габрово изглежда много добре", оцени Борисов.РЕКЛАМАТой призова лидера на опозицията Михаил Михов да сравни двата първи проекта Воден цикъл във Враца и Габрово.

"Да отиде да види какво е направил неговия кмет във Враца и да дойде да види какво е направил моя кмет в Габрово. Въпреки Орешарски.

Затова ви поздравявам за това което сте направили, то остава за хората. Чиста Янтра. В Търново ще дават банкет, защото рибарите ще ловят в Янтра чиста риба, а габровци ще пият чиста вода. Поздравявам кмета. Изкушението да те харесват хората е много голямо.

И като им задържиш, заради прокарването на газ асфалтирането, пилиш нервите и на хората, и своите. Когато всичко е налице хората ще го оценят и ще ни разберат", каза Борисов.
Бойко Борисов: Когато си в сложна коалиция са необходими повече търпение и толерантност

"Който иска да ходи на предсрочни избори - да ходи". Така премиерът Бойко Борисов коментира в Габрово изявленията на представители на Реформаторския блок, че се отива към предсрочни избори след местния вот. Това съобщи DarikNews.bg снощи. 


Борисов припомни опитите през миналата година, когато управляваше кабинета на Пламен Орешарски, да се спрат част от средствата за големи инфраструктури проекти.

"Сега Габрово нямаше да има нито асфалт, нито пречиствателна станция за мръсните води и Янтра да е чиста, нито пък питейната вода щеше да е такава, че да си отвориш чешмата и да пиеш от нея. Видяхте какво стана - събориха КТБ, милиарди отидоха да се погасят вземанията на вложителите и се увеличи дефицитът. А сега всичко работи. 
И аз бях нервен, когато искаха да променят плоския данък или не влязоха в пленарна зала да ми подкрепят закон, с който да вървят европейските фондовете", добави Борисов.

По думите му в една по-сложна коалиция е необходимо повече търпение, повече толерантност и разговори:
"Вчера успокоих г-жа Кунева, днес на Москов съм му казал, че заедно ще свършим нещата. От ГЕРБ считат, че някои неща в неговия закон могат да се направят по по-добър начин. Убеден съм, че Москов е прав и ще убедя групата на ГЕРБ да го подкрепим. Дал съм му дума и всичко, което предлага, ще се приеме", каза още премиерът.

Бойко Борисов откри в Габрово завършените обекти по проекта Воден цикъл, в които са вложени над 123 млн. лв.
 
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 200 аудио, 45 видео, 310 новини

Виж всички публикации на автора »

Слушай още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.