KulturaBg - logo

ЗАМЕНЯТ НЕКАЧЕСТВЕНОТО ПАРНО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ-ГАБРОВО С ОТОПЛЕНИЕ НА ГАЗ

Проблемите, предизвикани от работата на Топлофикация-Габрово и липсата на отопление през част от студените дни на декември не са се отразили особено върху фактурата, която от дружеството са изпратили на Община Габрово.

Финансистът на Общината, Христина Александрова, коментира пред Дарик, че сумата, която е платена за отоплението на детска ясла „Славейче" не се е различавала особено от изпращаните досега.

„За отоплението на детска ясла „Славейче", независимо какво е било качеството науслугата, ние си получихме традиционната фактура и естествено я платихме. Сумата е 3 873 лева за декември. В този период детската ясла ползва за допълнително отопление електроенергия и своя котел.

Реалният разход е много повече от тези, които сме платили на Топлофикация. В същото време получихме фактурата за отопление за детска ясла „Зора", която за първи път за цял месец се отоплява на газ. Сумата е 1680 лева, наполовина по-ниска и с по-добър комфорт на отопление. Следователно една газификация на детска ясла „Славейче" би довело до двоен ефект - по-евтино отопление и по качествено".

Христина Александрова заяви, че не е забелязала от Топлофикация да са дали възможност да се плати по-малко, заради проблемите, които имаше с отоплението през декември.

Кметът на Габрово Таня Христова е категорична, че ще се търсят други възможности за отопление на обществените сгради. Решението може да се търси чрез газификация.
Darikradio.bg
Автор: Darikradio.bg

Брой публикации: 42 аудио, 1 видео, 1 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още