KulturaBg - logo

18.11.2017г. | 08:59ч.МАРГАРИТА ПОПОВА: ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ Е ДОСТОЛЕПНА

„Президентската институция е достолепна. Аз съм привързана към нея, внимавам какво се случва. Следя с интерес и желая на моите колеги – на президента и вицепрезидента, да държат високо знамето, да се грижат за българския народ.”, това коментира Маргарита Попова, зам.-председател на Българка стопанска камара в отговор на въпрос на Дарик, свързан със сегашното състояние на президентската институция.
 
Маргарита Попова се съгласи с гледната точка, че сегашната президентска институция е различна от времето, когато тя е изпълнявала ролята на заместник на държавния глава.
 
„Няма как да не бъде различна. Там отидоха двама колеги с различен профил, с различно амплоа. Всеки дава свой личен отпечатък върху институцията. Важното е институцията да остане на високо ниво, да е стъпила на здрав фундамент и да се следва нейното призвание – добронамереност и усилия до безкрай за единение на политическите структура, които да успяват в общи проекти. Мисля, че се влагат такива усилия в тази насока и аз се радвам, когато виждам това.”
 
На въпрос как оценява кабинета „Борисов 3”, Маргарита Попова призна, че има сантименти.
 
„Аз съм била част от първия и затова имам сантимент. Всички хубави неща трябва да се подкрепят, когато има неща, които да се критикуват – това трябва да се прави внимателно, разумно и добронамерено. Нека работим за стабилност, да се вслушваме в хората, които „пекат хляба”, в синдикатите и в работодателските организации. Желая успях от сърце, защото виждам, че се полагат усилия.”

Г-жа Попова заяви, че няма близки политически планове.
 
„Може да се каже, че и далечни нямам. Усилията ми са съсредоточени в неправителствената сфера, работя с желание.”, сподели вицепрезидентът през мандат 2011-2016 година.  
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 216 аудио, 80 видео, 325 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още