01.02.2017г. | 12:47ч.
МОМИЧЕТО ОТ ГОРЯЩИЯ АВТОБУС РАЗКАЗВА

Пенка Василева, студентка по право във Великотърновския университет, е сред пътниците, които тази сутрин се оказаха в горящия близо до разклона към село Лесичарка автобус. Младата жена не пътува често, но днес има лекции.

Пред Дарик тя даде добра оценка на реакцията на институциите, като изтъкна ролята на габровските пожарникари.

АВТОБУС С ПЪТНИЦИ СЕ ЗАПАЛИ НА РАЗКЛОНА ЗА СЕЛО ЛЕСИЧАРКА

"Автобусът тръгна към 07:30 часа към Велико Търново. Някъде към Дряново, не мога да кажа къде, може би към село Лесичарка, започна да излиза дим отзад, да пуши много. Един от пътниците предупреди шофьора. Спряхме, слязохме. Всичко стана сравнително бързо. Отдалечихме се на по-голямо разстояние. Започнаха да излизат пламъци. Сигнализирахме по най-бързия начин. Струва ми се дойдоха за 10-15 минути. Изгасиха всичко", споделя Пенка.

Тя не е дочакала превозното средство, изпратено от фирма Общински пътнически транспорт, за да транспортира пътниците до Велико Търново. На мястото на инцидента спират преминаващи автомобили и канят пътници да се качат. Пенка е една от тях. Тя казва, че ще продължи да ползва услугите на Общински пътнически транспорт, тъй като от там предлагат удобен превоз. 

Слушай още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.