31.10.2017г. | 08:22ч.
ПОКАЗВАТ „ДЪРЗОСТТА ДА БЪДЕШ ПРЪВ" В БЕРЛИН, СЛЕДВА БРЮКСЕЛ

Поканата за представяне на „Дързостта да бъдеш пръв” в Българския културен институт в Берлин е била отправена още по време на създаването му. Идеята, вложена в продукцията, е харесала на хора, свързани индустриалното минало на Габрово.
 
Това припомни късно снощи по време на телефонен разговор фотографът Емил Михов, който е оператор на филма.
 
Той уточни, че с представянето на „Дързостта да бъдеш пръв” ще бъде открит форум на Германо-Българската индустриално-търговска камара.
 
Събитието обединява два празника – 31 октомври, когато част от провинциите в Германия отбелязват Ден на Реформацията и 1 ноември – Ден на народните будителите в България.
 
„Идеята на филма е, че българинът е бил находчив и предприемчив човек. След Освобожденията България стои много добре по икономически ръст в Европа, което е представено във филма”, коментира Емил Михов.
 
Композиторът Милен Василев информира, че през последната година „Дързостта да бъдеш пръв” е показан пред ученици от различни училища в България. Идеята младото поколение да бъде запознато с филма е на неправителствени организации и училищни ръководства.

 
Публиката, която ще се запознае с него в Германия е различна, което е предизвикателство. Милен Василев уточни, че прожекцията в Българския културен институт в Берлин започва на 1 ноември, в 19:00 часа немско време или 20:00 часа българско.
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 212 аудио, 58 видео, 320 новини

Виж всички публикации на автора »

Слушай още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.