KulturaBg - logo

ПОЛИЦАИ БЛОКИРАТ ПРОХОДА ШИПКА

   НОВИНИ НА ДАРИК РАДИО - ГАБРОВО С ВОДЕЩ ТИХОМИР ЦЪРОВ    

Блокадата на Шипка, чрез която служители на полицията ще изразят протеста си тази вечер, няма да бъде отменена, въпреки договореното при премиера Борисов. Това стана ясно от Николай Ников, председател на местната структура на синдиката на МВР.
Този акта на недоволство не е само заради орязването на заплатите при пенсиониране и други придобивки на полицаите. Той има много по-дълбок смисъл, убедени са служители на МВР в Габрово.

Във връзка с произведен избор за общински съветници, кметове на общини и кметове на кметства, мандат 2015 г. – 2019 г., областният управител на област Габрово Николай Сираков свиква първо заседание на Общинските съвети на 9 ноември 2015 година:
Общински съвет Трявна - 10:00 ч.

Общински съвет Дряново - 10:00 ч.

Общински съвет Габрово - 13:00 ч.

Общински съвет Севлиево - 16:00 ч.

Преди началото на заседанието избраните общински съветници, кмет на община и кметове на кметства в съответната община ще положат клетва.
След полагане на клетвата, заседанието на новоизбрания общински съвет ще се проведе при следния дневен ред:
1. Откриване и ръководство на заседанието от най-възрастния общински съветник.
2. Избор на председател на общинския съвет по реда на чл. 24, ал. 1 от ЗМСМА.
3. Организационни въпроси.

"Станахме свидетели на скандални и опорочени избори", е заявила пред „100 вести“ лидерът на левицата в Габрово Кристина Сидорова по повод балотажа в Севлиево и Дряново.
"Бърз анализ на резултатите по секциите показва, че етническият вот е отишъл към управляващите. Притеснени сме от случващото се в нашата област и от това, на което станахме свидетели – изключително засилено полицейско присъствие, натиск върху избиратели и членове на комисии.“ В Севлиево на балотаж се яви „червеният“ Йордан Стойков и д-р Иван Николов в Дряново, чиято кандидатура беше подкрепена от левицата.

Национален парк „Централен Балкан“ отбеляза своя 24-ти рожден ден. На този ден се навършват 24 години от създаването на една от най-големите по площ и най-богатата на видове защитени територии в България – акт на признание за значимостта на Балкана за съхранението на природата и българщината.
„Централен Балкан“ е обявен като народен парк на 31 октомври 1991г., за да съхрани в полза на обществото неповторимата природа на Средна Стара планина и свързаните с нея традиции и поминък. През 2000 г., с приетия Закон за изменение и допълнение на Закона за защитените територии (1998), „Централен Балкан” е прекатегоризиран в Национален парк.

Министерството на образованието и науката присъди наградата „Константин Величков“ на Цветелина Георгиева – старши учител по иконопис в Национална гимназия по приложни изкуства „Тревненска школа“ – гр. Трявна.
Церемонията се състоя вчера в Министерството, където заместник-министър Ваня Кастрева отличи учители, постигнали високи резултати в професионалната си дейност и дали своя принос в развитието на българското образование.
Darikradio.bg
Автор: Darikradio.bg

Брой публикации: 42 аудио, 1 видео, 1 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още