KulturaBg - logo

Полицаи охраняваха местния парламент в Габрово при гласуването на годишния данък за такситата

От 1 януари 2017 г. такситата в Габрово ще плащат 500 лв. годишен данък. Решението бе взето с гласовете на групата на ПП ГЕРБ, която има мнозинство в местния парламент. Социалистите единодушно гласуваха против, както и представителите на АТАКА, Будно Габрово и Движение 21. Двамата представители на Реформаторския блок се въздържаха.

Докато местните парламентаристи на Габрово дебатираха и гласуваха, полицаи обхождаха кулоарите пред пленарната зала. Нито ръководството на Общинския съвет, нито администрацията са отправяли искане в сградата да бъдат допускани униформени. Това стана ясно по време на дискусията.


Тъй като заседанието бе открито за широката общественост, в залата присъстваха десетки таксиметрови шофьори, които се чувстват засегнати от повишаването на размера на годишния данък.

Цената на таксиметровите услуги скача, ако общинските съветници повишат размера на годишния данък

Малко преди началото на пленарното заседание такситата на двете най-големи фирми вГаброво спряха работа за два часа в знак на несъгласие с намерението на управляващите да вдигнат размера на
данъка. След като решението бе взето таксиметровите шофьори напуснаха местния парламент и зцаявиха, че ще обмислят по-нататъшните си действия.

Сградата, в която се провеждат заседанията на местния парламент бе напусната и от полицаите.

Снимка: Gabrovo News.bg 
Сподели
Darikradio.bg
Партньор: Darikradio.bg

Брой публикации: 42 аудио, 1 видео, 1 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още