KulturaBg - logo

СВЕТОВНА ЗВЕЗДА НА БАСКЕТБОЛА ПОКАЗВА НА ДЪЩЕРЯ СИ НАЙ-КРАСИВИТЕ МЕСТА ОТ БЪЛГАРИЯ

В Габрово спортният журналист от БТВ Петър Бакърджиев снима разширен репортаж за баскетболистката Поли Цекова – една от най-големите световни спортни звезди. Самият Бакърджиев оцени, че Поли Цекова за спорта е като Николай Гяуров за музиката.
 
Поли Цекова и екипът от БТВ избраха Етнографски музей на открито „Етър” за част от снимките.
 
„Питах се какво е Полина Цекова за хората, които не се интересуват от баскетбол. Не мога да намеря точен еквивалент. Тя е най-успешната ни баскетболистка от периода, през който женският баскетбол все още беше значим спорт за България.”, каза Петър Бакърджиев.
 
Спортният журналист на БТВ припомни, че Полина Цекова е родена в Плевен и е играла в „Локомотив” (Сф). Връх в кариерата й е шампионската титла в женската NBA - Национална Басктетболна Асоциация, с отбора на „Хюстън”. Подобен път е мечта за много българи, но до този момент само тя е успяла да го извърви.
 
„Нещо като Николай Гяуров в музиката или като Кристо Явашев в художественото изкуство – такъв планетарен български екземпляр е Полина Цекова. На всичкото отгоре е страхотен човек, така че с нея винаги е любопитно.”, коментира Петър Бакърджиев.
 
Днес Полина Цекова живее във Франция, откъдето тръгва кариерата й в Европа. Когато е в България не е много публична. През последните дни Полина Цекова показва на дъщеря си не моловете, а красивите места на България, каквито са пещерата Бачо Киро, Царевец и ЕМО „Етър”.   
 
БТВ ще излъчи разширен репортаж за Полина Цекова, който ще бъде показан в един от сутрешните блокове на медията. 
Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 257 аудио, 215 видео, 406 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още