KulturaBg - logo

ТАНЯ ХРИСТОВА ПРЕД ДАРИК: „АКО СМЕ НА ВОЙНА – КАТО НА ВОЙНА, НО НЯМА ДА НИ ПРЕЧУПЯТ"

Кметът Таня Христова обяви война на вандалите, от действията на които са засегнати залесени участъци в Габрово. Конкретен повод за това са начупени дръвчета, засадени наскоро около кръговото движение в района на Шиваров мост.
 
„Вандализмът няма да надвие желанието ни да превръщаме Габрово в място, което е привлекателно за хората, живеещи в него. Ако сме на война – като на война, но няма да ни пречупят подобни деяния.”
 
Таня Христова обяви, че няма да има премиримост към хората, позволили си да унищожават околната среда. Кметът коментира, че към това спадат късането на цветя в обществени пространства, чупенето на пейки и прекършването на дръвчета.
 
„Всеки прави свой собствен избор, аз като кмет съм направила моя. Работя за това, градът да става по-добро място. Да, понякога грешим, коригираме се, забавяме се с някои неща, но в никакъв случай не бива да се отказваме. Ще става по-скъпо, обаче. Колкото повече чупят, толкова по-скъпо ще ни се пише на сметките. Нека направим избор – дали ще бъдем пасивни или активни.” 

Обявявайки война на вандалите, Таня Христова припомни, че миналата седмица Габрово не случайно е обявен за полуфиналист в кампанията „Моят град е моята крепост”. Това стана на официалната церемония „Най-добрият град за живеене” на Дарик радио. 
DarikNews.bg
Автор: DarikNews.bg

Брой публикации: 17 аудио, 4 видео, 47 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още