KulturaBg - logo

КЪДЕТО Е ТЕКЛО, ПАК ЩЕ ТЕЧЕ (ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА)

"Където е текло, пак ще тече", заявява пред вестник "100 вести" Иван Аспарухов зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството. Аспарухов използва поговорка, за да покаже, че габровските предприемачи имат генетично заложена мотивация и самочувствие от индустриалния бум в края на XIX и началото на XX в.

Във водещата статия на изданието той е цитиран да казва:

"Досега парите за пътната инфраструктура в Южна България са били два пъти повече от тези за Северна България. Този
планов период е обратното. АМ “Хемус“ е приоритет. Ако, дай Боже, стане пътят Русе, Велико Търново, тунелът под Шипка,
Черноморската магистрала, Румънската държава проговори да се строят още четири моста над реката, пътната инфраструктура ще бъде определяща за развитието на Северна България.

Пътната инфраструктура е предпоставка, но сама по себе си не може да предизвика икономическо развитие. Не може с изграждането на един път изведнъж всичко да се събуди.


"СДС не трябва да позволява на хора с духовна нечистоплътност да вземат еднолични решения", отсича Антоан Згрипаров в интервю пред вестника.

"Това беше и една от основните причини за тежките
организационни проблеми на областната организация на СДС в Габрово. За радост те вече са зад гърба ни. Тя вече е стабилна имаме около 100 члена - млади, образовани хора с професионална реализация, което доказва, че са в СДС заради идеята, а не за постове", коментира Згрипаров, който е областен председател на СДС.
И за да преминем от думи към дела тук е мястото да припомним накратко една статия от времето, когато Реформаторския блок влезе в настоящото управление.

"Министър Лукарски вече е шеф на Антоан Згрипаров не само по партийна линия", написа
DarikNews.bg, а Дарик радио цитира информацията в национален ефир в рубриката "Новината, без която можем".

 СДС, колаж DarikNews.bg 

Публикацията е от 19 февруари 2015 година:
"От януари местният син лидер е назначен за управител на "Плод-зеленчук" ЕООД - Габрово. Принципал на дружеството е ръководеното от министър Лукарски ведомство.
Според справката с официалния сайт на СДС Антоан Згрипаров е завършил НСА София със специалност "педагогика" и има собствен бизнес".

Днес вестник "100 вести" съобщава, че приключиха конкурсите за началници на отделения в областната болница „Д-р Тота Венкова“, които се проведоха заради изтичане на досегашните тригодишни мандати.

Вече са избрани шефовете и на последните 5 отделения - Онкология, Неонатология, Вътрешно отделение, Урология и Хирургия. Д-р Петър Панайотов е новият шеф на Хирургията. Постът там се оваканти след като д-р Цанков се премести в плевенската частна болница "Света Марина".
В изданието може се намери информация за останалите конкурси, свързани с шефове на отделения в габровската болница.
Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 257 аудио, 215 видео, 407 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още