KulturaBg - logo

ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА (КАСТИНГЪТ ЗА БУЛКА НА РАЧО КОВАЧА Е ДНЕС)

Днес от 18:00 часа на ул. "Радецка" в Габрово се провежда кастинг за булка на Рачо Ковача, това припомня във водещата си статия вестник "Габрово ДНЕС". С намирането на подходяща половинка на Рачо се е заела лично местната управа, която е обещала вино, кумове, рокля и музика, ако начинанието бъде доведено до успешен край.

Булката може да не е габровка, но трябва да може да прави от нищо нещо, да играе кръшно хоро по терлици, за да се чува севлиевската музика. И разбира се да готви супа от охлювени черупки. Шансове имат кандидатки, които могат да слагат кранче на яйце. Любовта към котките е едно от най-важните качества, гарантиращи успех на кастинга.

Разбира се, тази инициатива създава настроение, но "Габрово ДНЕС" публикува и тревожната информация, че все повече хора предпочитат да живеят на социални помощи, отколкото да работят. Казва го Лена Енева, директор на Бюрото по труда в Габрово в интервю за вестника.

Вероятно на фона на тази новина е добре да се замислим, дали стимулирането на малък и среден бизнес трябва да става само през конференции. Такъв форум се е състоял вчера в Габрово. Организатор е Агенцията за развитие на малкия и среден бизнес

Интензивен дъжд направи улица „Орловска“ почти непроходима

Вчерашният интензивен дъжд направи улица „Орловска“ почти непроходима.Камъни, листа и захвърлени опаковки от храни „запечатаха“ шахтите, а коли и пешеходци нагазиха в образувалото се езеро. На помощ се притекоха служители от пожарната, но не се наложи да се намесват, защото работници от БКС вече бяха поели разчистването.

Освен тази информация, вестник "100 вести" публикува и снимки, предоставени от читател. Изданието се позовава на изказване на управителя на общинското предприятиe „Благоустрояване“ Хилда Цвъркалева, ръководила лично отводняването на „Брянска” и „Орловска”, според която не строителни проблеми, а интензивният дъжд е допринесъл за затлачването на шахтите.

„Аз не разрушавам паметници, аз ги създавам и поддържам“, този коментар прави пред "100 вести известният габровски скулптор Адриан Новаков по повод появилите се във вестниците „24 часа“ и „Телеграф“ статии за намерението да се направи подписка за премахването на паметника на Митко Палаузов до основно училище "Неофит Рилски“.

Три поколения отбелязаха 9 май в Трявна. Вестникът информира и за проявите в Габрово - откриване на Стена на Безсмъртния полк, върху която бяха написани имена на хора, загинали по време на Втората световна война.
Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 263 аудио, 218 видео, 414 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още