19.12.2015г. | 15:12ч.
СЕЛСКИЯТ МОЛ В ГАБРОВО (19 декември 2015 г.)

Базарът "Забравени традиции, живи вкусове" има свое предколедно издание. В мол "Габрово" "Селският мол" посетителите можеха да закупят фермерски и домашни продукти от селския двор, изделия на местните занаяти, участваха в демонстрации и дегустации.


Фолклорната сцена даде изява на певчески и танцови самодейни състави, народна музика и фолклор.  По инициатива на организаторите, бяха предложени възможност на всички, които искат да пробват, да си направят традиционни игнажденски кравайчета, да си ги отнесат вкъщи и да си ги изпекат за празника.  По традиция читалищата от общината черпиха с домашни продукти и в касичка за дарения набираха подкрепа на своите каузи.


Поканени бяха местни производители, фермери и занаятчии да направят алъш-вериша и да дадат шанс на гражданите да се докоснат до истинската храна без баркод и "Е"-та.

"Селският мол" е инициатива, която вече втора година подкрепя местното производство, традициите на региона и екологосъобразния начин на живот.


Все повече са участниците, които предлагат създаденото от тях - с личния им труд и труда на тяхното семейство. Освен уникалността на тези изделия, предимството им е, че не са пропътували хиляди километри и не са консервирани, за да издържат, докато чакат купувачите по стелажите на големите търговски вериги.


"Селският мол" в това си издание дава територия и за благотворителност. А клиентите, купувайки подарък за любимите си хора, правят жест в подкрепа на местния бизнес, прохождащите инициативи, децата и възрастните в риск.
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 198 аудио, 44 видео, 310 новини

Виж всички публикации на автора »

Гледайте още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.