KulturaBg - logo

До последна капка (изкуството за алчността)

Кап, кап, кап…..стичат се последните капките на продоволствието. Експлоатацията не знае рамки, не знае смирение. Докато последните капки се стичат сме в илюзия за притежание, но кой знае колко още са останали? Капят последните капки на нашето смирение. Последните глътки на самото ни съществувание се стичат по вече изкривените ни, изкорубен същности. Остава малко, нали все още капе…

Тази изложба е посветена на последните капки. На онези бавно стичащи се, които подсказват края, но ни впримчат в надеждата породена от остатъка. Кап, кап, кап…чуйте капките, вижте капките. Заслушайте с в тяхната форма, докоснете ги. Това са последните капки.

 

Изложбата „До последна капка“ на Антони Райжеков изследва формата на водната капка чрез методите на сонификация. Скулптурни инсталация включващи течаща вода позволява на зрителя да изпита капката, като физически обект и звукова форма в мрачната атмосфера на един дистопичен храм, в който последните капки пеят лебедовата си песен.

Изложбата е финансирана от Национален фонд „Култура“ и Дирекция „Култура“ на Община Варна.

Част от програмата на Международен музикален фестивал „Варненско лято“.

Звукова инсталация на Антони Райжеков в сътрудничество с Биляна Вучкова (цигулка), Росен Захариев (флюгелхорн), Матиас Лебуше (пиано) куратор Ралица Герасимова Звуковатта инсталация е представена в РеБонкърс, Варна от 29 август до 25 септември 2022, 16:00 ч. - 20:00 ч.

Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 267 аудио, 228 видео, 421 новини

Всички публикации на автора »

Гледайте още