KulturaBg - logo

БАБА ВИНЦЕ ПИЛА И СЕ ПОНАПИЛА

Бабите от село Бабово изпълниха култовата песен "Баба винце пила и се понапила". Фолклорният конкурс за хумористични народни песни „Надпейте се, засмейте се”, който се провежда днес в ЕМО „Етър” е в разгара си.

Стотици гости на музея се събраха около сцената, привлечени от атрактивните изпълнения и от Венци Мартинов, водещ на конкурса. Досега със свои изпълнения се представиха 30 от участниците, а записалите се са 66.


Венци Мартинов обяви пред публиката, че една от участничките в група „Планински букет” е носител на приза „Мис Гъбене”. Самата тя сподели, че това е шега, която приема с усмивка. Отлично актьорско майсторство съпътстваше хумористичната песен, в която изпълнителите призоваваха Бачо Кольо да вземе „Кака”, въпреки че той не иска пищна съпруга, лишена от хигиенни навици.

Самодейни състави от цялата страна представят хумористичния поглед на българския народ към ежедневието.
6-годишният Никола Рушанов от ДФА „Габровче” е най-малкия участник във фолклорния конкурс. Ведър, спокоен, с широка усмивка той се представи песните „Дочу Цани, млади” и „Провикна се у селото”.
 
Третият фолклорен конкурс за хумористични народни песни „Надпейте се, засмейте се” ще продължи до 17:00 часа на поляната в ЕМО „Етър”. 
 
Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 264 аудио, 222 видео, 416 новини

Всички публикации на автора »

Гледайте още