KulturaBg - logo

SOPHISTICATED LADY, ВЕСЕЛА МОРОВА

Live from concert in STUDIO 5 / 15.02.2015
Lubo Denev (p) Dim. Karamfilov - (b), At. Popov (dr), P. Momochev (s) Vessela. Morova (voc)


Весела Морова е родена в Габрово, където прави и първите си стъпки в джаз музиката. Благодарение на маестро Манол Цоков и неговия Суинг Дикси Бенд има възможност да се изявява на голямата сцена от съвсем ранна възраст.  

По-късно заминава за САЩ,завършва Clark University с две специалности – “международни отношения” и “музика”. Две години изучава “джаз пеене” в известниямузикален колеж “Бъркли” в Бостън, където участва в различни формации за джаз, етно, и латино музика. От 2012 г.

Весела следва професионалния си път в България, изявявайки се съвместно с водещи джаз музиканти на сцени в столицата и странатa, в най-различни стилове - от бразилски джаз и акапелна хорова музика, до мюзикъл и класически джаз . Голяма част от музикалната и преподавателската й дейност е реализирана в партньорство с училище за певци “Д Старс” в София и вокалният педагог Даниела Станкова. 

Някои от проектите, в които в момента Весела се изявява, са “Sophisticated Jazz Quintet”, “Dandalunda Brazilian Project”, “Spectrum Ensemble”, и “Фантомите на операта”. Предстоят й участия на джаз фестивала "Варненско лято" и Bansko International Jazz Fest.
 
Сподели
ВЕСЕЛА МОРОВА
Партньор: ВЕСЕЛА МОРОВА

Брой публикации: 1 аудио, 1 видео, 1 новини

Всички публикации на автора »

Гледайте още