22.10.2016г. | 09:39ч.
ДИМИТЪР КОЦЕВ-ШОШО: ЧОВЕК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВА ВАЖЕН, А ДА Е ЗДРАВО СТЪПИЛ НА ЗЕМЯТА


„Здравейте уважаеми зрители, предаваме на живо от зала „Възраждане”, за да споделим с вас, че за седма поредна година в Габрово се провежда „Смешен филм фест”, а това е първото интервю за мен Никола и за колегата ми Димитър. До 26 октомври в Габрово ще има звезди на българското кино, а покрай тях и ние можем да станем такива, макар че все още сме само ученици от Националната Априловска гимназия”.

Интервюто на двамата млади журналисти от 9 „а” клас с Димитър Коцев-Шошо, който е част от журито на „Смешен филм фест”, започна с тези думи. Разговорът бе излъчен на живо по онлайн-платформата Култура ON-AIR и в YOUTUBE-канала на  Култура ON-AIR.

Димитър Андреев и Никола Драшков скромно обявиха, че макар те двамата все още да не са разпознаваеми за широката аудитория, Шошо трудно би могъл да бъде сбъркан с някой друг. Вероятно това е причината той и колегите му от журито на фестивала – Марта Вачкова и Кин Стоянов, да бъдат посрещнати пред зала „Възраждане” с кабриолет, произведен през 1930 г.

„Един уникален кабриолет”, не се сдържа да оцени превозното средство Димитър и се поинтересува:
„Г-н Коцев, почувствахте ли се като участник в наистина голямо събитие?”

„Да, за пръв път да бъда посрещнат с такъв специален автомобил, с оркестър и хора пред залата…за малко да се почувствам „важен човек”. Човек не трябва да се чувства „важен”, а да е здраво стъпил на земята. Но беше много хубаво”.

По време на интервюто стана ясно, че Димитър Коцев-Шошо за първи път има възможността да гледа повечето от филмите, които ще оценява, по време на самия фестивал. Той е убеден, че конкуренцията ще е значителна. Димитър Коцев отдава особено значение на реакциите на публиката, които според него са важна оценка за качествата на един филм.

„По-важното е не кой ще вземе наградите, а филмите да стигнат до повече хора и залата да бъде пълна по време на фестивала”.
Коцев каза, че е положително настроен за бъдещето на българското кино, тъй като се правят все повече филми, чието качество се подобрява.

Димитър Коцев-Шошо прояви отлично чувство за хумор, като каза, че само за няколко часа се е „заразил” от габровската спестовност, което се е отразило на ежедневния му режим. Той очаква да има различия в мненията на журито по време на фестивала относно класирането на филмите, но бе категоричен, че това „едва ли ще бъде битка на живот и смърт”. 

Журналистите Никола Драшков и Димитър Андреев след първото си интервю - артистични и в добро настроение
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 202 аудио, 46 видео, 310 новини

Виж всички публикации на автора »

Гледайте още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.