KulturaBg - logo

ЕДНА АКЦИЯ „ОБЕРИ БОКЛУКА" НЕ СТИГА

Чрез инициативата за почистване на незаконните сметища бяха премахнати много замърсители, но други останаха. Една акция „Обери боклука“ не стига. Необходимо е населението да прояви нетърпимост към лицата и институциите, замърсяващи околната среда. Видеото е заснето край село Читаковци, където Таня Христова, кмет на Габрово няколко дни по-рано бе чистила, заедно с администрацията си. На няколко метра от премахнатото сметище все още стои друго. Дали трябва да се чака следваща акция на кмета?
 

Поставиха под наблюдение зоните, превърнати в незаконни сметища


Служители на Община Габрово, представители на различни звена към местната администрация и членове на Доброволно формирование „Янтра“ се включиха в „Обери боклука“. Кампанията, организирана от Община Габрово, бе посветена на Пролетното почистване през 2017 година.


Местата за почистване бяха нерегламентирани сметища, разположени в териториите на Градище, с. Читаковци, с. Балани, кв. Златари, с. Борики, кв. Стефановци и с. Орловци. В обхвата на почистването беше включен и парк „Бумовото“.

При почистването на зоната до с. Читаковци се включи и кметът на Габрово Таня Христова.

От терените бяха извадени огромно количество автомобилни гуми, строителен и битов отпадък, одеяла, матраци, дюшеци, дребни отпадъци, фаянс, стъкла, дограма, стъклените тела на неонови лампи и кинескоп.

Почистените зони вече са поставени под наблюдение. Община Габрово напомня, че нерегламентираното изхвърляне на отпадъци подлежи на санкциониране. 
 

Администрацията на Иванка Баева се включи в инициативата "Обери боклука""Областна администрация - Габрово се включи в традиционното пролетно почистване, организирано от Община Габрово. Мотото на тазгодишната кампания "Обери боклука" мотивира служителите от администрацията, които почистиха района в местността Градище", съобщават от пресцентъра на институцията.

"Изборът на място не е случаен, защото горските пътеки към телевизионната кула са предпочитана дестинация за разходки. Боклуци не липсваха и те бяха "обрани", но прави впечатление, че хората, които посещават Градище мислят и за природата", е изводът на участниците в инициативата.

Над 20 тона строителни отпадъци са събрани в първите часове на кампанията "Пролетно почистване - обери боклука!"

Това е втората екологична акция от последните две седмици, в която се включва ръководената от Иванка Баева администрация. На 21 април бяха събрани и предадени за рециклиране 110 кг непотребна хартия. 

С всичко това екипът на Областна администрация заявява своята съпричастност към екологичното мислене и отговорно отношение към опазване чистотата на природата! 
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 217 аудио, 99 видео, 333 новини

Всички публикации на автора »

Гледайте още