08.07.2015г. | 18:32ч.
ИНСТАЛАЦИЯ, ЗАДВИЖВАНА С ВОДА ИЗПРОБВАТ УЧАСТНИЦИ В СИМПОЗИУМ "КЕВИС"

Ученици от Националната професионална гимназия за полиграфия и фотография(София), Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа"(Трявна) и студенти от специалност„Изобразително изкуство" на СУ „Св. Климент Охридски" участват в младежки арт-симпозиум.

Форумът се провежда от 6 до 12 юли в Архитектурно-етнографски комплекс „Етър" край Габрово и е организиран от център Алос.
В рамките на симпозиума специално за учениците от художествените училища екипът на Алос ще проведе уъркшоп за кинетично изкуство, който е насочен към създаване на кинетични скулптури и инсталации задвижвани с вода.

Изявата е част образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства".

Между 9 и 12 юли Центърът организира обучение за преподаватели от училищата по изкуствата.
Домакин ще бъде Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа".

Обучението се провежда за трета година и цели повишаване на капацитета на преподавателите по отношение на съвременните изразни форми и механизми за функциониране на изкуството.

Акцентът тази година е насочен към неформалните образователни практики в обучението по изкуство. Особено внимание ще бъде обърнато на уъркшопа, като организационна форма на обучение, както и върху подготовката и администрирането на художествени проекти.
DarikNews.bg
Автор: DarikNews.bg

Брой публикации: 17 аудио, 4 видео, 47 новини

Виж всички публикации на автора »

Гледайте още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.