04.05.2015г. | 17:16ч.
ТРЕТА ГЛОБАЛНА СЕДМИЦА ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ "СПАСИ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА"

Трета глобална седмица за пътна безопасност „Спаси живота на децата” се провежда от 4 до 10 май. Тази година кампанията е насочена към подобряване на безопасността на пътя за децата. С решение на Общото събрание на ООН тя се провежда под мотото „Спаси живота на децата!“.

Кампанията е под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева.

Националната кампания се осъществява от Министерството на вътрешните работи в партньорство с Министерството на образованието и науката, областните администрации в страната, Дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет, Българския Червен кръст и Съюза на българските автомобилисти.


С тяхно съдействие за целите на кампанията са изготвени видео- и аудиоклипове. Те са предоставени официално с възможност за излъчване и от местни телевизионни и радиостанции, както и за публикуване в печатни и електронни издания и на интернет сайтове.

По предложение на Съвета на децата към ДАЗД, България има своя визитна картичка за Третата глобална седмица за пътна безопасност на движението на ООН. Тя съдържа посланието на децата на България към всички участници в движението по пътищата, което представи лицето на кампанията - 11-годишната Елица Ганева.
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 212 аудио, 58 видео, 320 новини

Виж всички публикации на автора »

Гледайте още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.