06.11.2015г. | 07:00ч.
"ЛЕГЕНДИТЕ" ПРЕДСТАВЯТ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ РОК В ГАБРОВО

 Супергрупата, сформирана от четири поколения топ музиканти, представя история на българската рок музика 

Днес, 6 ноември, супергрупата „Легендите“ ще изпълни пред габровска публика най-добрите и обичани български рок парчета от последните 40 години. Концертът ще бъде от 20:30 часа в спортна зала „Орловец“.

На концерта в Габрово „Легендите“ ще представят над 25  емблематични песни, останали в историята на българската рок музика. Сред тях са „След десет години“, „Пак ще се прегърнем”, „Оловният войник“, „Жулиета”, „Да те жадувам“, „Ледено момиче“, „100 години”, „Има ли цветя“ и много други.

„Времето е ключовият фактор. Когато една група и песен устоят на неговото изпитание и намерят своето място в сърцата на хората, нищо друго няма значение”, споделя Константин Марков.


Парчетата ще звучат в оригинален аранжимент, но показващи артистите в различна светлина – Данчо Караджов изпълняващ песни на ФСБ и Тангра, Стенли с оригинален прочит на репертоара на D2, Любо Киров - в ролята на барабанист и певец, плюс брилянтните китарни партии на Митко Кърнев.

Концертите от турнето на „Легендите” дълго ще се помнят от екзалтираната публика във Варна, Бургас и Пловдив, която заедно с музикантите, изпя своите любими рок парчета.

Турнето на “Легендите” продължава с концерт пред софийската публика в зала 1 на НДК на 14 ноември. Последната фиксирана дата е 10 декември, когато ще зарадват почитателите си в зала “Булстрад Арена” в Русе.


Видео от първите концерти на „Легендите”

Гледайте още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.