KulturaBg - logo

СТЕФКА КОЛЕВА ЗА ИЗКУСТВОТО ДА ИЗВАЕШ ТЯЛОТО СИ С ТАНЦ

           Танцът като спорт - разговор със Стефка Колева, професионален инструктор        

Футболистите от юношеския тим на Янтра окапали по време на тренировка с радио-водещата Анна-Мария. Това разказва самата тя по време на интервюто със Стефка Колева. 

"Очевидно на тях не им беше никак лесно, а на мен ми се стори, че упражненията не са чак толкова трудни", сподели тя в предаването Спортен хоризонт по радио ТИ ЕС. 

Доста хора биха се изненадали, че младежи, които поддържат всекидневно форма, не могат да тренират наравно с момиче от Националната априловска гимназия, но Стефка Колева, професионален инструктор по зумба, е свидетел на такива ситуации всеки ден. 

По време на предаването тя поясни, че представителките на нежния пол са по-издържливи, защото упражненията, които практикуват са с по-голям интензитет. Това обяснява, защо мъже, които помпат мускули, вдигайки десетки килограми, изпитват трудности да се справят с гиричките на жените. 

30% спорт и 70% правилно хранене е рецептата за красиво тяло. За да бъде обаче то изваяно като от скулптор е необходимо да се практикуват и танците като вид спорт. Зумба е точно това, по думите на Стефка Колева. 

Предаването Спортен хоризонт е част от проекта "Да станем независими журналисти, истината ни прави свободни".

Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 264 аудио, 222 видео, 416 новини

Всички публикации на автора »

Гледайте още