KulturaBg - logo

Кой може да разбие митовете за Спартак? Теодор Манолов, разбира се!

Теодор Манолов създава комикси, които разказват историята на Спартак. И разбива митове. Той не знае вярна ли е неговата версия за тази значима историческа фигура, но й създателите на други версии също нямат достатъчно доказателства за твърденията си. Теодор Манолов доказва, че българските комикси са живи и публиката има интерес към тях. 

Кой не си спомня култовото списание „Дъга“? Бащата на Теодор Манолов – Любомир Манолов, е един от създателите на това любимо за стотици хиляди българи списание и би могъл да се нарече идеолог на рисуваните истории за Спартак и другите исторически личности, за които „Дъга“ разказва.

Историята на Спартак, пресъздадена от Теодор Манолов, тепърва има своето развитие. Подарете си това преживяване!

Статията е по проект „Форум за сътрудничество и култура“, който се реализира от фондация „Граждански форум“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

СПАРТАК. РОМАНЪТ на Теодор Манолов е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.


 

За илюстрирането авторът е използвал преработени и завършени рисунки от комикса си СПАРТАК. ЛЕГЕНДАТА, издаден от Исторически парк, както и други свои и на екипа си произведения. СПАРТАК. РОМАНЪТ е част от културно-образователната стратегия СВЕТЪТ НА СПАРТАК, чийто автор е Манолов.

Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 265 аудио, 226 видео, 419 новини

Всички публикации на автора »

Гледайте още