04.07.2015г. | 08:18ч.
АТЕНТАТЪТ СРЕЩУ ФРАНЦ ФЕРДИНАНД ЩЕ БЪДЕ ЗАСНЕТ НА БАЕВ МОСТ

Днес Баев мост става център на атентата срещу наследника на австроунгарския трон Франц Фердинанд през 1914 г. в Сарево, който става повод за Първата световна война.


Вестник "100 вести" публикува тази новина на първа страница днес. Изднатието пише:

Тук се правят последните снимки за белгийската лента с работно заглавие „Kebap Royal”, съобщи Боримир Илков, помощник на българския продуцент на филма Стефан Китанов.

Главните герои са петима белгийски и 17 български актьори, от които 7 от ДТ „Рачо Стоянов“ в Габрово. Статистите са 220 габровци. Вчера цял ден репетициите вървяха с пълна сила, а днес всичко е на терен и камерите се въртят за завършването на лентата.

Актьорът от Габровската драма Светослав Славчев, в ролята на босненеца Гаврило Принцип, чака за снимки, скрит под чадър. Обектът на покушение - колегата му Илия Костадинов, облечен като Франц Фердинанд, не подозира опасността на крачки от Светослав.

Още теми от "100 вести" днес:

Над 100 изложители ще участват тази година в Еко фест „Зелените идеи в действие“ на Узана, съобщават организаторите. Еко фестът е развитие на „Узана поляна фест“ и през 2015 г. ще се проведе за пети пореден път от 24 до 26 юли.

КСТ „Ритмика“ - Габрово, с треньори семейство Жекови, приключи успешно учебната 2014/2015 година. Танцьорите и треньорите на клуба вложиха много труд и усилия в подготовката и завоюваха призови места на състезанията в Стара Загора, Велико Търново, Каварна, София, Перник, Казанлък, Несебър.

От град Солун, Гърция, представители на клуба се завърнаха с много медали и места на почетната стълбица.

Свободата е въпрос на избор, казва в рубриката "Анфас" Ива Кирова.

Тя е сертифициран преподавател по йога към „Yoga Alliance – RYT 200“. През последните години споделя опита си в Габрово като преподавател по хата йога, ин йога, както и хималайска йога по системата на Свами Дев Мурти. Преподавател е и по хасия йога (йога на смеха). Сертифициран терапевт е в Шамбала мултиизмерно лечение.


Не мога да кажа, че съм упорита, но когато започнеш да се занимаваш с йога, а предполагам и с други практики за ума като тайчи-чуан или други даоиски практики, тогава нещата стават много естествено и след определен период от време няма нужда да полагаш усилия.

Тялото ти само го иска. Всичко това е индивидулно. Така и месото се отказва естествено, а не насилствено. За съжаление и виното. Това беше едно от нещата, които обожавах – малко червено вино в голяма тънкостенна чаша.

Сега вече не ми се пие. Богатството на това, с което се занимавам сега, е, че промените настъпват естествено и не страдаш за това, че си загубил това или онова.

И в по-голямата част от деня си вече пребиваваш в балансирано състояние. Някои хора смятат, че когато започнеш да се занимаваш с духовни практики, всичко около теб става цветя и рози.

Изобщо не е така - животът продължва да си бъде шарен и пъстър, защото ние пребиваваме тук в дуалност. Има ден и нощ. Светът е несъвършен, но ти имаш избора какво да видиш в този свят. Защото той не съществува отвън, той е вътре в теб. Това, което виждаш отвън, е проекция на това, което е в теб. Работи със себе си и ще виждаш един хубав свят.

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 214 аудио, 60 видео, 322 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.