KulturaBg - logo

ВЕСТНИК "100 ВЕСТИ": РАДИОПРЕДАВАНЕ ПРЕДСТАВЯ ЕДНА ОТ НАЙ-СТАРИТЕ МЕДИИ В ГАБРОВО

Една от най-старите медии в Габрово – вестник "Известия” е издаван от библиотека "Априлов - Палаузов", пише вестник "100 вести" днес.


Пред радио Култура ON-AIR (kulturabg.com) най-атрактивните теми от броевете на вестник "Известия" представя Соня Стоянова от отдел "Краезнание" в регионалната библиотека.

DarikNews.bg също публикува информация за радиопредаването на Култура ON-AIR (kulturabg.com)

В сряда в Дечкова къща се откри авторска изложба на Пенка Кадиева - „Приказки от дантела”. В изложбата са показани около 90 броя плетива на една кука – милета, покривки и кърпички с шити дантели „кене“.

Създателката на красивите дантели Пенка Велинова Кадиева е на 92 г. Родена е в село Ястребино на 1 ноември 1922 г.

В понеделник - 22 юни, от 18:00 ч. в една от залите на „Веда Консулт“ - ул. „Станционна“ 3, ет. ІІ, се открива изложба „Икони и акварели“ на художничката Гергана Симеонова.


Включени са икони, изпълнени по класическа технология, както и фрагменти от икони върху камък и дърво. Приятно допълнение сa акварелите от Дряново, Трявна и Великo Търново.

Около 9:45 часа сутринта на 16 юни т. г. 60-годишен габровец е починал при трудова злополука, научи вчера от свои източници „100 вести“.

Случаят не бе съобщен официално, но бе потвърден от полицията, от прокуратурата и от Инспекцията по труда.. Репортерската проверка показа, че човекът е правил заварки на конструкция в новостроящ се автодиагностичен център в кв. Бойката в Габрово.

Паднал върху бетонния под от близо 5 метра височина. Починал е на място.

Лена Енева, директор на Дирекция “Бюро по труда” - Габрово: "Има дефицит на кадри в машиностроенето"


На борсата бяха предложени и позиции за хора с инженерно образование, и за хора със средно професионално образование в сферата на машиностроенето.

Доста са сериозни предложенията от фирмите и доста сериозни са нашите затруднения да намерим такива хора. Бизнесът търси хора не само с теоретични знания, но и с практически умения и това е разбираемо в днешната конкуренция на пазара.
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 217 аудио, 94 видео, 328 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още