20.07.2015г. | 13:46ч.
ВИЕТНАМСКИ ВОИНИ ПОЛУЧАВАТ ДИПЛОМИТЕ СИ НА ШИПКА

Седемдесет и девет курсанти, от които петима виетнамци, ще получат дипломите си от Националния военен университет „Васил Левски”. Церемонията, на която гост ще бъде Николай Сираков, областен управител на Габрово, ще се състои на 21 юли от 12:30 часа на връх Шипка.


По същото време свидетелства за професионална квалификация ще бъдат връчени на четиридесет и четири кадети от Професионалния сержантски колеж.

Преди тържественият акт курсантите ще поставят венци пред Братската могила на загиналите руски воини, пред Паметника на падналите през войните в Дряново, пред Паметника на Васил Априлов и Паметника на загиналите във войните от 1912 г. -1913 г. и 1915 г. - 1918 г. в Габрово.

Срещата пред Националната Апролвска гимназия е предвидена за 9:55 ч., по време на която ще бъде отличен най-добрия курсант от випуска.

Дванадесет курсанти завършват с диплом с отличие и ще получат грамоти Cum Laude. Ще се връчат награди и на изявени спортисти курсанти. От създаването на военното училище това е 137 му випуск.

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 214 аудио, 60 видео, 322 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.