KulturaBg - logo

„Даскалото е COOL“

Дебютен спектакъл за актьора Давид Крумов на търговищка сцена

От новия творчески сезон Давид Крумов вече е част от трупата на Драматичен театър – Търговище. Дебютът му пред публика е на 11 февруари в премиерната постановка „Даскалото е COOL“. Той ще се превъплъти в образа на Смоуки – младеж от богато семейство, който има всичко необходимо, за да успее в живота, но трудно различава добрия и лошия път, може би, защото не е имал някой до себе си, който да го насочи.

Крумов е на 26 години, но още като студент получава роли в театъра и киното. Има изяви и като водещ на корпоративни събития, музикални фестивали и детски програми. 

Колеги и приятели на Давид казват, че у него има емоционален заряд, който неусетно се предава на зрителите и участниците.

„Невероятен човек, верен приятел, разкошен син, любящ съпруг и прекрасен актьор. В него има нещо, което не може да се опише с думи. Бог го е дарил с харизма, неустоима усмивка, чар и красота! Давид има устойчивост и сила, която идва отвътре - винаги усмихнат, винаги готов да помогне, да прегърне, да дари нещо от себе си и да запали огън, защото какво сме ние, ако нещо не гори, там, вътре...“

За Давид Крумов театърът е като лупа, през която можем да видим себе си.

В ролята на Смоуки, от „Даскалото е COOL”, актьорът ще се „върне“ отново в училищните години, за да си спомни, че от всички решения, които взимаш днес, зависи твоето утре. Той смята, че пиесата е актуална, насочена е към младите хора, които имат нужда да разберат накъде да поемат по своя път в живота.

„Често те са объркани, защото медиите и заобикалящият ги свят им дават неправилна посока и стремеж към това те да разберат кои са като личности и на какво лежи тяхната идентичност.“

Давид вярва, че именно тук на помощ се явява театралното изкуство.

Давид Крумов е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, където, през 2018 г., се дипломира в класа на проф. Здравко Митков. Още като студент Давид има изяви на театрална и филмова сцена. Играл е в постановките: ,,Ателие" от Михайл Булгаков (реж. Стефан Данаилов); ,,Шумът на върбите" от Кенет Греам (реж. Здравко Митев); ,,Кум Лисан"от И.В. Гьоте (реж. Искра Донова); „Ревизорът“ от Н.В.Гогол (реж. Нина Димитрова). Участвал е в авторските спектакли: ,,Пук и Чук” от Турбьорн Егнер и ,,Хитър Петър” (реж. Красимира Методиева).

Още любопитно за актьора:

Раждането – на Софийска земя през 1995 г.

Семейството – безценна стойност.

Театърът – катедра, от която може много да се говори за света на Доброто.

Любовта – пламенна; задвижваща сила в живота.

Любимите занимания – конна езда, сноуборд, пеене; разхождане на кучето.

Наградите – временна материална придобивка.

Щастието – на “една ръка разстояние”.

Сподели

Прочети още