22.12.2014г. | 08:26ч.
ДА НЕ ОТВАРЯМЕ СТАРИ РАНИ, ПРЕДЛАГА КЛИМЕНТ КУНЕВ

Разтревожена съм, че не са решени проблемите за паркиране на АЕК”Етър”. Това заяви на последното за тази година заседание на ОбС в Габрово Стилияна Тинчева, общински съветник от БСП. Проблемът тя постави на предишното заседание на ОбС и поиска отговор от кмета Таня Христова.

"100 вести" поставя темата за обсъждане и цитира думи на Тинчева.


„След като ме занимаваха с този въпрос, за да се подготвя за питането към кмета Таня Христова, аз лично ходих на новоизградения паркинг на входа на комплекса, за да видя с очите си какво е положението. За мое голямо съжаление се уверих, че на паркинга, до входа на комплекса, са обособени само 12 паркоместа за леки автомобили, 3 места за автомобили за хора с увреждания и 4-5 паркоместа за автобуси".

Отговорът от страна на администрацията дава зам.-кметът Климент Кунев пред репортер на "100 вести":

Не може да се каже, че е проблем на проектирането на ремонта, тъй като там преди нямаше паркоместа. Там имаше едно уширение на пътя, на което всеки паркираше, както намери за най-добре. Сега има обособени няколко паркоместа. Част от тях са предназначени за хора с увреждания така, както изисква закона. Други са предназначени за автобуси и разстоянията между тях са съобразени с възможността те да маневрират. Така че, това не е проблем от проектирането на ремонта.

Що се отнася до обособяването на този озеленен остров, това беше необходимо да се направи във връзка с безопасността на движение. Този озеленен остров разделя двата основни автомобилни потока от и към Чарково. За отнетата възможност да се паркира от дясната страна на пътя, за която говори г-жа Тинчева, ще кажа, че там е било забранено да се паркира.

Аз обаче намирам една друга, по-съществена грешка, допусната през годините - предоствен е терен за построяване на администрацията на парк „Българка” на място, където е било възможно да се обособят паркоместа за АЕК”Етър”-а. Тогава Общината се е разделила със собствен имот, за да може към днешна дата да страда от това! Това е нелогично, но да не коментираме това, за да не отваряме стари рани.

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 206 аудио, 55 видео, 313 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.