04.08.2015г. | 08:32ч.
Д-Р НЕЛИ САВЧЕВА: БОЛНИЦАТА НЯМА АНАЛОГ В ОБЛАСТТА, ОБОРУДВАНИ СМЕ КАТО УНИВЕРСИТЕТСКА КЛИНИКА

Габровската болница вече е оборудвана като университетска клиника. Тази оценка дава директорът д-р Нели Савчева, цитирана от вестник "100 вести", според която здравното заведение няма аналог в областта.


„Болницата вече може да се нарече високотехнологична, защото разполага с най-модерната апаратура“, сподели във Фейсбук в събота директорът на габровската областна болница д-р Нели Савчева, отбелязва "100 вести".


Освен доставката на модерната апаратура за 5 милиона лева, в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ има и още една придобивка – завършено е напълно реновираното Вътрешно отделение. Така че в дните на рождения си ден д-р Савчева наистина има основание да бъде щастлива и да твърди, че още една нейна мечта се е сбъднала, коментира изданието.

Още теми от изданието:

Ремонтите на общинските училища и детски градини в Габрово ще приключат още през август, съобщи директорът на дирекция „Образование и социални дейности“ в габровската Община Даниела Василева. Това лято няма учебно заведение в Габрово, в което да се правят мащабни ремонти, тъй като по-голямата част от детските градини и училищата са санирани и ремонтирани.

На 1 август в мол „Габрово“ председателят на ОблС на Съюза на ветераните от войните Райко Райков организира прожекция на филма „Паметта е жива“, на която присъстваха членове на съюза, потомци, съмишленици и гости.

На съюзната организация са предоставени два филма: „Повест за победителя“, посветен на генерал Владимир Стойчев, чийто корен е от Габрово и „Паметта е жива“ - за 70-годишнината от края на Втората световна война и тържественото отбелязване на годишнината от живите участници в нея.

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.