KulturaBg - logo

ЕЛЕНА ХРИСТОВА ПРЕДСТАВЯ „ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ РАК"


На 21 юни 2018 година (четвъртък) от 17.30 часа в залата за срещи и събития на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” ще бъде представена уникална книга –последната „рожба” на Елена Христова – поет, писател, творец от Габрово. Книгата „Лекарство срещу рак – ЛСР” е създадена в памет на Яна Максимова – управител на габровското издателство „Екс-ПРЕС”, невероятен човек, напълно отдаден през целия си кратък живот на каузата на родното Габрово.

Следи от нейния талант и енергия има и днес във всичко, което тя сътвори като човек на духа и книжовността. „Лекарство срещу рак” е съкровена диря във времето – книгата съдържа личните писма на Елена Христова до нейната „по-добра половина”, както тя нарича Яна, писани онлайн в тежките моменти на борбата срещу болестта-съдба.

Книгата е с мисия – приходите от продажбите й ще наберат фонд за учредяването, също по инициатива на Елена Христова, на ежегодна награда в памет на Яна Максимова и за издаването на литературен сборник с авторски творби на ученици от Априловската гимназия в Габрово.

Това е книга, докосваща сърцата, която не ще остави никого безучастен – книга за истинското приятелство, за краткостта и „непосилната лекота” на живота, за смисъла от обичта и възможността да даваш най-доброто от себе си във всеки житейски миг.

 
С НЕПОВТОРИМОТО ТВОРЧЕСТВО НА ЕЛЕНА ХРИСТОВА МОЖЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ И ОТ ЛИЧНИЯ ПРОФИЛ НА ПОЕТЕСАТА В КУЛТУРА ON AIR 
ЕЛЕНА ХРИСТОВА
Автор: ЕЛЕНА ХРИСТОВА

Брой публикации: 34 аудио, 6 видео, 3 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още