16.03.2015г. | 11:59ч.
ЕМА ВЕРТЕРОВА ВЗЕ НАГРАДАТА НА ОБЩИНА ГАБРОВО С ТВОРБАТА СИ "СЪСТОЯНИЕ ІІ"

Ема Вертерова спечели наградата на Община Габрово по време на Пролетния салон, който бе открит в галерия "Христо Цокев".


В изложбата свои творби показаха 12 габровски художнички. Победителката в изложбата Ема Вертерова участва с три картини, като награда и донесе творбата “Състояние II“.

Според председателя на журито Валентин Атанасов, той и колегите му са били           затруднено при своя избор, макар и творбите на художничките да не са толкова много.


В експозицията са подредени 30 картини и 6 пластики.


Родената в София авторка започва дейността си като художник в групата на художниците в Габрово. Работи като преподавател по живопис и рисуване на деца.

Участва в национални, колективни и самостоятелни изложби и пленери по живопис. Има редица самостоятелни изложби в Пловдив, Габрово, Севлиево, Плевен, Трявна, Екс ан Прованс, Франция.

Нейни творби са притежание на НХГ – София, СГХГ, ХГ „Христо Цокев”, Галерия „Видима” – Севлиево, както и на частни колекции в София, Пловдив, Варна, Габрово и в чужбина – Швейцария, Италия, Франция, Чехия, Австрия, Германия, САЩ.

През 2011 г. е носител на голямата награда на Община Габрово. През 2012 г. е лауреат на наградата на името на Христо Цокев – Габрово.

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.