08.05.2015г. | 08:02ч.
ЗЕЛЕНООКА КОКЕТКА НА РАМОТО НА РАЧО КОВАЧА

Във водещата си публикация вестник "100 вести" пише, че днес Милчо Генжов, определен като наблюдаващ прокурор, ще образува наказателно производство срещу 27-годишния Станислав Бакърджиев от Дряново, обвинен в убийство на 4-годишната си дъщеря Ани в гръцката столица Атина.

То ще бъде по най-строгия член от българския Наказателен кодекс - чл. 116, с квалифициращите деянието му т. 3 и 4 - на малолетна дъщеря, и т. 6 - по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост.Още теми от "100 вести":

Зеленоока кокетка на рамото на Рачо Ковача

Облякоха празнично Рачо Ковача, а това ще рече, че Майските празници започват. До началото на карнавала - 16 май, остават осем дни. Основателят на града е стъкнат в нови дрехи. Снежнобялата риза е извезана специално на пазвата с ръчна бродерия. Калпакът е съвсем нов, а на лявото рамо на Рачо Ковача е кацнала черна опашата котка със светещи зелени очи. Рачо ще води шествието с антураж от 30 красиви котки.


"Янтра Габрово" играе с Ливърпул на 15 май

Известна е вече програмата за детския международен турнир по футбол "Проспорт-Арайвалс ИДИ къп", който ще се проведе във Велико Търново от 13 до 17 май. Надпреварата е за родени 2000, 2001 и 2003 г., а "Янтра Габрово" ще се представи с формации и в трите възрастови групи, информира сайтът на клуба.

По време на Априлското въстание през 1876 г. Дряновският манастир става сцена на най-продължителната и една от най-епичните битки

Девет дни четниците на поп Харитон и Бачо Киро се сражавали с няколко хиляди османски войници, отбранявайки българската светиня. Сблъсъците с османската армия започват още на 29 април, когато четата пристигнала в манастира. За това как Община Дряново ще отбележи 139-та година от битката на Дряновския манастир, за честването на 215-та година от рождението на Уста Колю Фичето и за други събития е разговорът на репортер на "100 вести" с кмета на града д-р Иван Николов.

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 212 аудио, 58 видео, 318 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.