20.09.2015г. | 09:33ч.
МЛАДИ МУЗИКАНТИ ОТ МАЯМИ СВИРЯТ В ГАБРОВСКИ КЛУБ

   Темите от вестник "100 вести"   


Трио от чудесни джазмени - Sound Underground от Маями, ще свири във вторник вечерта в Soprano Live Club Gabrovo на ул. „Станционна“ 14. 21-годишните изпълнители Джон Юдал (китара), Дейвид Леон (алт саксофон), Алек Олдред (тромпет) вече спечелиха овациите на публиката на Банско Джаз Фест 2014.


Четвъртата концертна вечер от фестивала Дни на камерната музика бе с френска музика в изпълнение на клавирно дуо Радка Чомакова - Красимира Червенкова. Те са учителка и пораснала ученичка. Радка Чомакова - преподавател в Бургаското музикално училище, е свирила като солист на почти всички български оркестри и е добре позната на габровската публика. Красимира Червенкова - лауреат на национални конкурси, е завършила Университета за музика и сценично изкуство в Грац, Австрия. 

Предпоследната концертна вечер на фестивала „Дни на камерната музика” бе посветена на вокалния цикъл „Зимен път” от Франц Шуберт. Прозвучаха 24 песни по стихове на Вилхелм Мюлер в изпълнение на проф. Ружка Чаракчиева - пиано, и Алек Аведисян - баритон, които в изданието на Камерните дни преди две години гостуваха с „Хубавата мелничарка” от Франц Шуберт. 

Възпитаничката на клуб „Акро-арт“ Христина Пенева завоюва златен медал на силния турнир по скокове на батут в испанския град Валядолид. Състезанието при подрастващите се проведе съвместно с кръг от Световната купа за мъже и жени и това привлече множество от топ скачачите в света.


В българския състав бяха включени четирима представители на габровския клуб, възпитаници на треньорите Пламен Нанев, Николай Голчев, Юлиан Георгиев, Цветелина Лазарова и Милена Станчева. Христина Пенева се представи най-силно и грабна златото в олимпийската дисциплина батут - индивидуално във възрастовата група на 15-16-годишните девойки.

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 198 аудио, 44 видео, 310 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.