04.07.2017г. | 07:09ч.
НАЦИОНАЛЕН АРХИТЕКТУРЕН КОНКУРС ЗА ПРЕУСТРОЙСТВО НА ХОТЕЛ „СТРАННОПРИЕМНИЦА" КЪМ ЕМО „ЕТЪР"


Етнографски музей на открито „Етър” с подкрепата на Община Габрово и Камара на архитектите в България отправя покана за обществени обсъждания на предстоящия архитектурен конкурс „Хотел към музей "Етър". 

Основната цел на конкурса е експертен, прозрачен и мотивиран избор на идеен архитектурен проект за преустройство на хотел „Странноприемница”, част от най-посещавания групов туристически обект в България.

Обсъжданията ще се проведат както следва:
- на 6 юли 2017 г., четвъртък, от 17:00 в Ритуалната зала в сградата на Община Габрово на пл. „Възраждане" 3, Габрово; 
- на 20 юли 2017 г., четвъртък, от 18:00 в Зала 230 на Архитектурния факултет на УАСГ, бул. „Христо Смирненски" 1, София.

Участие ще вземат представители на Община Габрово, ЕМО „Етър”, Камара на архитектите в България, екипа по организацията на конкурса и независими експерти и организации.

Целта на събитията е публично обсъждане на работната концепция на заданието – цели, задачи, график, жури и предстоящи проучвания. 

Анкета по конкурса е достъпна на страницата му във фейсбук facebook.com/hoteletar и на директен линк тук. Анкетата ще може да бъде попълвана и на място по време на предстоящите обсъждания. Обобщените резултати ще бъдат споделени публично при обявяването на конкурса.

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.