KulturaBg - logo

ПОБЕДИТЕЛЯТ ОТ X FACTOR СЛАВИН И ЗВЕЗДИ НА ШОУТО ПЕЯТ БЛАГОТВОРИТЕЛНО В ГАБРОВО

Звездите Славин, Невена, Пламен, Иво, Алекс и Влади от музикалното шоу “X Factor”, ще пеят благотворително на 26 февруари, четвъртък, от 18.00 часа в спортна зала “Орловец” в Габрово, в подкрепа на 27-годишната Нати.


Освен звездите от телевизионния формат, зад благородната кауза ще застанат още Група SOLAR, Цветомир Цанков, Ралица Христова, Виктория Ангелова и Полин Кацова, които също ще излязат пред габровската публика.

През юни 2014 година Наталия се разболява от ангина, която отказва да се повлияе от сериозно антибиотично лечение. След редица направени изследвания е поставена най-тежката диагноза – остра левкоза. Единственото спасение за Нати да живее е трансплантация на костен мозък.

Наталия е единственото дете в семейството и родителите й са готови на всичко, за да й помогнат да оздравее. Проучват най-добрите клиники за лечение в цял свят. Спират избора си на клиника в Германия.


Подават молба в Министерството на здравеопазването за отпускане на средства за лечение в чужбина и получават 90 000 евро, а останалите 80 000 евро са събрани след продажба на имоти, провеждане на кампании сред колеги и приятели в цялата страна.

Като резултат сумата е събрана и Нати отпътува за Висбаден на 31.08.2014 г. В немската клиника са направени отново всички възможни кръвни изследвания и за ужас на всички от семейството се разбира, че Нати е инфектирана с хепатит С, при кръвопреливанията в София.

Цената на пълното му излекуване е 110 000 евро.

Намерен е донор – младо момче от Германия, което е със 100% съвместимост на клетките на Нати. На 13.10.14г. е извършена последната химиотерапия, която унищожава напълно всички клетки на костния мозък на Нати и на 21 октомври е извършена успешна трансплантация на донорския костен мозък.

Донорските клетки на 100% се приемат и заселват в костния мозък на Нати. Но започва битка между тях и собствените органи и тъкани на Нати.

За момента битката е спечелена. Сумата от 170 000 евро за трансплантацията на Нати по регламент е за престой от 2 месеца до 21.12.14 г. След този срок, всеки ден в болницата струва по 2300 евро. А вече сме 26.02.15 г.

За да бъде битката спечелена окончателно, както се случи при великите Хосе Карерас и Стилиян Петров, е нужно лечението да продължи около 2 години. А за да се случи това са нужни още много пари…

Надяваме се с този концерт да подкрепим Нати в нейната най-голяма битка!

Да дарим надежда за живот!

Прочети още