14.04.2015г. | 10:52ч.
ПРЕДЛАГАТ ВАСИЛ АПРИЛОВ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ГАБРОВО

Вестник "100 вести" съобщава в днешния си брой новината, че има предложение Васил Априлов да бъде обявен за Почетен гражданин.


Васил Априлов да бъде обявен за Почетен гражданин – това предложение внесе официално на 9 април до председателя на Общинския съвет Лена Георгиева „Нашето ПО-ГОЛЯМО Габрово“.

„Имахме намерение да направим това във връзка със 150-годишнината от обявяването на Габрово за град", обясни председателят на сдружението Иван Господинов:

Помолиха ни да оттеглим предложение- то, за да не се „бие“ с това за Пенчо Семов, което също подкрепяхме. Не искаме да коментираме защо не е почетен гражданин. Факт е обаче, че ако градът трябва да се асоциира с едно име, това е той – Васил Априлов.“

Позицията на „Нашето ПО-ГОЛЯМО Габрово“ е, че трябва да се преразгледат критериите, по които се избират почетните граждани, защото има опасност от девалвация на това звание.

Иконата, която Негово светейшество Българският патриарх Неофит използва за Великденската си позд- равителна картичка до българските държавници, е от Габрово.

Вестник „24 часа” публикува възрожденската икона на 11 април като специално книжно тяло към редовния си брой и посвети цяла страница на уникалната творба от 1857 г.

Само заради един човек 8-етажен блок със 72 апартамента няма да бъде саниран, кажете какво да направим? С този въпрос, ден преди празниците в редакцията на „100 вести” се обади жител на допус- тим за саниране блок.

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 168 аудио, 39 видео, 268 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.