KulturaBg - logo

Представяне на книгата „Солени молекули“ с автор Калоян Христов

На 19 юли (понеделник) в Габрово ще се състои премиера на поетичната книга „Солени молекули“. Неин автор е Калоян Христов. Събитието ще се състои в Музея на хумора и сатирата от 18:00 ч.
 
В събитието участие ще вземат: гл. ас. д-р Иван Христов (радактор на книгата), Владилена Катевска, Иван Хр. Христов, Цветомир Цанков, Теодор Петков и актьорите от НАТФИЗ Виктория Василева и Павел Кинчев.

 
 Организатори: TetraDkaTa.com и Музей хумора и сатирата 
 
Слушайте стихове на Калоян Христов, записани за Култура ON AIR
 

Калоян Христов има бакалавърска степен по специалност "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски", а в момента кара и магистратура към Факултета по педагогика. Преподава български език и литература в гимназиален етап в Частна немска езикова гимназия „Ерих Кестнер“, гр. София. Също така е един от създателите и редакторите на литературния сайт Tetradkata.com. Негови стихове са публикувани във в. „Литературен вестник“, сп. „Нова асоциална поезия“, сп. „Литературен свят“, сп. „Пламък“, LiterNet и др. По покана на музикантите от група "SoulBmoll" пише текста на песента „Нова посока“, която става част от първия албум на групата. През 2018 г. излиза първата му книга с поезия – „Съвпадения“, а през 2020 г. се появява втората му стихосбирка - „Солени молекули“ (изд. ”Знаци“). Носител е на Първа награда за поезия в Националния конкурс „Никола Вапцаров“ (2019) и на Голямата награда за поезия на Националния литературен конкурс „Море" (2020). Финалист е в Международния поетичен конкурс „Мили Дуели" (2019).

Сподели
ИВАН ХРИСТОВ
Партньор: ИВАН ХРИСТОВ

Брой публикации: 9 аудио, 2 видео, 15 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още