KulturaBg - logo

ПРОТЕСТЪТ НА МАРИЯ СЕ РАЗРАСТВА

"Протестът в защита на Никол превръщаме в протест за защита на децата от насилие и в кампания, в която хората да разберат, че гласът им е важен!", това обяви в социалната мрежа Мария Илиева, която сама протестира на 6 май в Габрово срещу насилието над новороденото бебе Никол. 


На 1 юни от 11:00 часа на площад "Възраждане" Мария призова обществеността да подкрепи идеята за кампания срещу детското насилие. 

Присъедини се към събитието тук 

Протестът е под надслов  "Искам да бъда чут", става ясно от дискусията, която се води във фейсбук групата "Габровци за Габрово". 

Протестът на Мария Илиева от 6 май получава, както подкрепа, така и критики. 


"Самотно дърво на хълма"- класическо заглавие. Среща се и в живота - важното е, че тази млада жена все още вярва, че може да промени нещо!", пише Стефана Брънекова, която е габровски учител и известен общественик. 


"Не подкрепям тази инициатива, с цялото ми уважение към Мария и идеята и за НЕнасилие. Ще ми се да видя колко от хората "вписали" се за участие ще присъстват на площада и ще стърчат за кауза с неясна цел. За мен и бебето, и акушерката са жертви на лоша социална политика и недобра схема на здравеопазване, Успех на каузата...все пак...", е становището на Нела Цолова. 
DarikNews.bg
Автор: DarikNews.bg

Брой публикации: 17 аудио, 4 видео, 47 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още