KulturaBg - logo

ТАЯ ЗЕМЯ, ОНАЯ ЗЕМЯ - КРАТКИ РАЗКАЗИ, КОИТО ОМАЙВАТ СЪС СВОЯТА КРЕХКОСТ

Сборникът с разкази „Тая земя, оная земя“ на Иванка Могилска ще бъде представен в библиотека Априлов-Палаузов в Габрово на 25 април от 17:30 часа. 


„Тая земя, оная земя“ е сборник с 47 кратки разказа с най-обикновени герои, на които им се случват обикновени неща, които за тях обаче са съвсем необикновени – драматични, еуфорични (зависи кой герой как е склонен да приема живота). И от това несъответствие произтичат събития разни.

Редакторката на книгата – Мария Донева, я определя като книга за миговете:

„За всичко, което може да се случи между две съседни секунди. За чувствата, които приглушават нюансите си заедно със слънчевата светлина, пълзяща по стената в топъл следобед. За ярките, макар и понякога неосъзнати прозрения. За острите безпричинни чувства, след които всичко се променя, макар че нищо не се е случило.

Разказите на Иванка Могилска са очарователни със своята крехкост и краткост. Тяхната формула е – обикновени герои в обикновени обстоятелства посрещат най-яркия миг от живота си без предупреждение, а после дълго гледат след него. Разкази на ръба между ежедневното и магичното, топли, туптящи, живи, с въздействие, което бавно отшумява в читателя.“

Художник на корицата и оформител на сборника е Кирил Златков.

Прочети още