KulturaBg - logo

10.01.2015г. | 11:12ч.ЯНУШ СТАНА НА 5 ГОДИНИ, ГОВОРИ АНГЛИЙСКИ, НЕМСКИ И БЪЛГАРСКИ

Рубриката "Анфас" на "100 вести" предлага голямо интервю с Ивайло Ангелов. Днес той е част от Габровския камерен оркестър. Името на Ивайло Ангелов нашумя в началото на 2010 г., когато стана ясно, че неговият син Януш, се е родил при домашни условия.


На 31 декември 2014 г. Януш навърши пет години. Днес тримата – майката Лаура, Януш и Ивайло Ангелов живеят на село. "Лаура отвори за мен прозореца на нов светоглед", казва Ивайло. Малкият Януш говори три езика - английски, немски и български.На днешния ден се ражба изразът "Да пресечеш Рубикон".  На 10 януари 49 пр.н.е. Гай Юлий Цезар се появява с армията си на река Рубикон, граничната река между провинция Цизалпийска Галия и Италия, която никой римски генерал с войската си няма право да премине.

"Щъркел търси топло край комин, дават му кървавица". Водещата статия на вестник "100 вести" днес е с това привличащо погледа заглавие.

Вчера Ангел Цвятков отишъл да нагледа мястото си, където си сади зеленчуци, и с изненада забелязал на плочата на съседна постройка кацнал щъркел до комина. Птицата, според него, е търсила топлина край пушилия скоро комин, защото останала там, наблюдавана от него, в продължение на два часа. Районът, където бил забелязан щъркелът, е край така наречения „виетнамски“ блок по пътя от Крушата за Колева ливада. Цвятков нарязал кървавицата, която си носел, за да се храни, сложил и малко вода с надеждата, че щъркелът ще хапне и пийне.


Габровският Клуб на будителите, учреден в края на ноември обяви конкурс „Събитие на годината в областта на културата – Габрово 2014“, чрез който да се популяризират проявите от виталната сфера на нашия живот и да се повиши интереса на габровци към тях. За това кое е събитието на годината в класацията на джаз-изпълнителя Цветомир Цанков, за творческите му планове през 2015 г., за удовлетворението е разговорът във вестник "100 вести" с него.

"Сцената показва кой да се качи на нея", споделя мнението си Цветомир.
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 216 аудио, 80 видео, 325 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още