04.04.2015г. | 10:21ч.
100 ЧАСА БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД ЩЕ ПОЛОЖИ ГАБРОВЕЦ, ИЗВЕСТЕН С БЕЗУМНО ШОФИРАНЕ

Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100 часа за една година ще положи осъждан габровец, известен с безумното си шофиране по улиците на града, информира вестник "100 вести".


Наказанието на В. И. обаче не е заради шофьорски изцепки, а за нанесен побой на друг мъж в нощно заведение. По този начин джигитът се надявал да „набие“ в главата на другия, че движението му из Габрово не подлежи на контрол и може да си прави каквото иска.

Само че с това стигна до присъда „пробация“ и съответните наказания по нея.

Включването в Националната кампания за саниране на многофамилните жилища не върви с темповете, с които ми се искаше, коментира за „100 вести“ областният управител Николай Сираков.

Той съобщи, че се очаква да бъдат сключени още два договора в Габрово и един в Трявна.

Ирина Комитска е представена в рубриката "Анфас" на изданието.

На въпроса "Какво може да накара един музикант да работи и живее в Габрово?", тя споделя:

Само диригент като Иван Стоянов. Той ме покани в Габрово. И тъй като съм свирила с камерен оркестър, проблем с репертоарите нямаше.

Днес съм безкрайно щастлива, че съм тук. Не само в Габровския камерен оркестър, а и в Габрово. Градът много ми харесва. Той носи някаква магия в себе си. Съвсем различен град е той.

Ирина Комитска е родена в Плевен. Завършила е специалността „Контрабас“ в Средно музикално училище „Панайот Пипков“ в родния си град, както и класа на доайена на контрабасовата школа в страната проф. Тодор Тошев в Национална музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“.

След завършването й започва трудовия си път в Плевенската филхармония, а няколко месеца по-късно, на 15 септември 1979 г., става преподавател в Музикалното училище, където работи девет години.

Свирила е в Колегиум музикум „Банкя“, с диригент Емил Янев. В момента Ирина Комитска е в Габровския камерен оркестър.

Последно видео

Последно аудио

ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 214 аудио, 60 видео, 322 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.